Zamieszczone przez bzyq_74
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bzyq_74Mickul, w Mszczonowie odbijasz na Sochaczew -> http://goo.gl/maps/D99fv
(do ronda 1 wyjazd) potem kilkanaście km DK50 i masz A2 (węzeł Wiskitki)
Potem widzę, że A2 jadę aż do zjazdu na S8/E30 i potem jest kolejna serpentynka zjazdowa na Jerozolimskie - dalej Warszawę już znam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez bzyq_74Mickul, w Mszczonowie odbijasz na Sochaczew -> http://goo.gl/maps/D99fv
(do ronda 1 wyjazd) potem kilkanaście km DK50 i masz A2 (węzeł Wiskitki)
Bo ja tam jeszcze nigdy nie stałemNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Stwierdzam, że od kilku dobrych tygodni wyruszając z centrum Katowic w czwartek ~17.00, opuszczam Częstochowę (tzn. mijam światła pod wyburzonym wiaduktem) po 55-60min. Nie jest źle. Przed skrętem na Jędrzejów trzymają mnie najwyżej 2 światła (ale i tak cały czas toczę się na I/II biegu), przed Tesco ciągnę lewym pasem aż do jego końca i też nie stoję... Ciężarówki karnie ciągną się prawym pasem.
Kurczę, pół roku temu (przed rozpoczęciem przebudowy skrzyżowania przy Tesco) obawiałem się dramatu, a tu jest zupełnie dobrze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Stwierdzam, że od kilku dobrych tygodni wyruszając z centrum Katowic w czwartek ~17.00, opuszczam Częstochowę (tzn. mijam światła pod wyburzonym wiaduktem) po 55-60min. Nie jest źle. Przed skrętem na Jędrzejów trzymają mnie najwyżej 2 światła (ale i tak cały czas toczę się na I/II biegu), przed Tesco ciągnę lewym pasem aż do jego końca i też nie stoję... Ciężarówki karnie ciągną się prawym pasem.
Kurczę, pół roku temu (przed rozpoczęciem przebudowy skrzyżowania przy Tesco) obawiałem się dramatu, a tu jest zupełnie dobrzeArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rZamieszczone przez SSr2r, no tak ale przy Warszawskiej zapomnieli chyba
Komentarz
-
-
Agamek12, nie. To jest ulica "nad" trasą. Nad wziąłem w cudzysłów, ponieważ aktualnie most, który przebiegał nad Dk-1, został całkowicie wyburzony. Ruch, który biegł na nim, został teraz puszczony obok pozostałości po nim. Jeździsz często trasą przed Częstochowę, więc pewnie zauważyłeś, że na wlocie od strony Warszawy, jeszcze długo przed remontowanym skrzyżowaniem z Al.Jana Pawła II, robi się delikatny korek i stoją dodatkowe światła. Tam własnie przecina trasę, prowizoryczny objazd a kawałek za nim widać pozostałość po wyburzonym moście. Ma w to miejsce powstać nowy, który będzie właśnie częścią ul.Warszawskiej prowadzącej niemal do wylotu z Częstochowy.
Google Maps dużo podpowie.
...a tutaj złapiesz parę fotek z miejsca, o którym mowa u góry:
Artur
Komentarz
-
-
Agamek12, zwał jak zwał, a i tak każden jeden wie o co się rozchodzi :P o ile póki co nie ma problemów żeby Warszawską jechać od trasy do miasta, o tyle w drugą mańkę już jest zdecydowanie gorzej. O ile się nie mylę, to kolega mgawron90 mieszka w dzielnicy Wyczerpy (północno-wschodnia Częstochowa) to może Ci naświetlić jakie w godzinach szczytu się tam robią korki :diabelski_usmiech przy tym takie korki jak nieraz są na wlocie od Katowic to nic, bo nawet jak zaczyna się przy Auchan to powoli idzie, a tam nie idzie i to jest taka subtelna różnica :twisted:
Komentarz
-
Komentarz